Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση - δροσισμός από τους περισσότερους θεωρείται καινοτομία στο επίπεδο της θέρμανσης, είναι όμως τεχνική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην αρχαιότητα.

Τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια ξανακάνει αισθητά πιο έντονη την παρουσία της χρησιμοποιώντας πια νέες μεθόδους εφαρμογής .
Η εταιρία μας εξοπλισμένη με άρτια τεχνικά προγράμματα προτείνει τις κατάλληλες εφαρμογές για τις ανάγκες του κτηρίου αλλά και των κατοίκων αυτού, καθώς οι μηχανικοί και τα έμπειρα συνεργεία μας εγκαθιστούν και παραδίδουν άρτια τεχνικά έργα ενδοδαπέδιας θέρμανσης – δροσισμού.

Το ενδοδαπέδιο συστήματα θέρμανσης και δροσισμού χαρακτηρίζεται ως συστήματα χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων και αυτό γιατί στο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 30 οC έως 45 οC και στο δροσισμό από 15 οC έως 20 οC. Ενώ στα συμβατικά συστήματα όπως σώματα ή τοπικές κλιματιστικές μονάδες η θερμοκρασία του νερού που παρέχεται κυμαίνεται από 60 οC έως 85 οC.
Επομένως εγκαθιστώντας ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης οι θερμοκρασίες των δαπέδων δεν ξεπερνούν τους 25 οC με 30 οC και έτσι επιτυγχάνουμε ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας από το δάπεδο προς την οροφή αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας, προσφέροντας έτσι την αίσθηση θερμικής άνεσης, αλλά και ότι ο χώρος είναι πιο ζεστός ενώ στην πραγματικότητα είναι μειωμένος κατά περίπου 2 οC.

Αυτονομία Χώρων
Για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών σας η ενδοδαπέδια θέρμανση παρέχει τη δυνατότητα επιλογής της θερμοκρασίας κάθε δωματίου

Για έναν ολοκληρωμένο έλεγχο είναι απαραίτητα :
• Ο θερμοστάτης χώρου για να επιτύχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου.
• Ο διανομέας ο οποίος παίρνει εντολή από τους θερμοστάτες και τη μεταφέρει στους ηλεκτροθερμικούς κινητήρες.
• Θερμοηλεκτρικοί κινητήρες οι οποίοι επικοινωνούν μέσω του διανομέα με τον αντίστοιχο θερμοστάτη και ανάλογα την εντολή ανοίγουν ή κλείνουν τα κυκλώματα
• Ο Ενεργοποιητής κυκλοφορητή ο οποίος εκκινεί ή τερματίζει τον κυκλοφορητή της θέρμανσης.
• Για να επιτύχουμε την οικονομικότερη λειτουργία θέρμανσης προλαμβάνοντας την αδράνεια του συστήματος, από τις αλλαγές της θερμοκρασίας, τοποθετούμε συστήματα αντιστάθμισης τα οποία αναγνωρίζουν την θερμοκρασία περιβάλλοντος και απενεργοποιούν το κυκλοφορητή θέρμανσης και την τρίοδη βάνα ανάμιξης.
• Μια λύση για την τοποθέτηση θερμοστατών, εκ των υστέρων, για να ελέγχουμε την επιθυμητή θερμοκρασίας ανά χώρο χωρίς καλώδια επικοινωνίας, είναι το σύστημα θερμοστατών ασύρματης επικοινωνίας.